Chess Magnet School.

Categories: Chess Magnet School,Nieuws

Chess Magnet School.

CMS is het officiële opleidingsprogramma van de Amerikaanse schaakbond. Door samenwerking vanaf het lanceren van het systeem is de managementkant van het systeem uitgebouwd tot een perfect systeem voor de leraar. Binnen een minuut kun je zien wat je leerling heeft gedaan, hoe goed dat was en vooral wat hij structureel niet begrepen heeft. Daar kun je vervolgens met een muisklik op sturen door gerichte opgaven te geven en eventueel een les op te dragen.

Voor de student is het een ideaal systeem omdat je in je eigen tempo vooruit gaat. Je studeert waar en wanneer je wilt.

Tijd voor een beetje reclame voor dit systeem.

Hoe werkt chess magnet school?

De Chessmagnetschool schotelt de leerling een aantal opdrachten voor. De leerling speelt elke stelling interactief uit tegen de computer en krijgt eventueel aanwijzingen (pijlen, gekleurde velden…) waar nodig. De opgaven zijn in het begin gemakkelijk, maar worden steeds moeilijker. Als de leerling snel vordert, dan zal het systeem ook sneller moeilijke oefeningen opgeven.

De coach kan op regelmatige basis de vorderingen van de leerling volgen en kan zien met welke thema’s de leerling problemen heeft. Op basis hiervan kan hij zelf opdrachten selecteren voor de leerling. Ook ratingtests zijn mogelijk.

Het systeem genereert een elo-rating, die de sterkte van de speler aangeeft. Maximaal is 2000 elo bereikbaar. Bovendien kan de leerling op regelmatige basis een adellijke titel verwerven, wat een extra motivatie betekent.

Wat zijn de voordelen van de Chessmagnetschool?

Er zijn verschillende voordelen aan dit pakket:
1. Het schaakniveau van de leerling zal spectaculair de hoogte in gaan.
2. De opdrachten zijn zeer gevarieerd, maar er is ook voldoende herhaling.
3. Het Engels van de leerling zal er ook op vooruit gaan. Alle opdrachten zijn in het Engels, maar mocht dit een beetje te moeilijk zijn kan je een vertaalprogramma laden dat je samen met CMS kan opstarten.
4. Het is een computerprogramma met “psychologisch inzicht”: nadat je een reeks opgaven gehad hebt waar je niet mee weg kunt, zal het pakket je als opkikkertje een serie gemakkelijkere oefeningen voorschotelen.
5. De leerling werkt op zijn eigen tempo, waar en wanneer hij wil. Dus geen afspraken dat coach en leerling op hetzelfde moment achter hun PC dienen te zitten.
6. Iedere gebruiker van dit programma wordt een ‘klas’ en coach toegewezen, zodoende kan de coach je opvolging verzekeren. Voor de coach neemt dit niet meer tijd in beslag dan de tijd die je ’s morgens gebruikt om je mails of facebookberichten te lezen.

7. Je kan dit programma één maand gratis uittesten.

Wat zijn de nadelen van de Chessmagnetschool?

Dit pakket is behoorlijk verslavend. De leerling zal dus nog amper tijd willen vrijmaken om op de computer bezig te zijn met andere waardeloze spelletjes.

We geven het toe, dit is een brok promo-talk, maar dit pakket is werkelijk zo goed dat alle coaches van de SLim met pijn in het hart dromen van het niveau dat ze bereikt zouden hebben, als zij dit pakket 20 jaar eerder ontdekt hadden. Kortom, een absolute aanrader!

Wil je 4 weken gratis proberen? Stuur een mail naar tonmontforts[at]gmail.com en vergeet niet die [at] door een @ te vervangen. Wanneer je daarna verder wilt stuur je nogmaals een mail waarin je dat aangeeft. Voor € 25,00 krijg je dan een abonnement voor 1 jaar.

Leerlingen van de SLim hoeven dit niet te doen. Je leraar regelt het rechtstreeks.

Author: Ton Montforts

Hoewel reeds lang met pensioen kun je me elke dag van de week op elk tijdstip tegen komen te midden van een groep schakende kinderen. Van mij mogen ze de week oprekken met een achtste dag, ik zou er meteen gebruik van maken.