Dame tegen pion op de 7e rij.

Categories: Dame tegen pion,Online Schaaklessen

dame tegen pionDame tegen pion op de 7e rij is net als kat en muis spelen. Mijn poes wil altijd met de dame spelen en denkt serieus na voor ze een zet doet. Daar kunnen veel kinderen nog een puntje aan zuigen. Als je eigen koning ver verwijderd staat van de pion op de 7e rij kun je winnen van  de b, d, e en g-pion die gedekt wordt door zijn koning. Soms kun je ook winnen van de a, c, f en h-pion maar dan moet je het geluk hebben dat de tegenstander deze les nooit heeft bestudeerd en ook nog weinig kijk op de zaak heeft. Door ervaring wijs geworden gaat poes meteen in de slaapstand zodra deze stellingen op het bord komen.

Kalm aan poes, het eerste diagram komt er meteen aan.

Oefen dit patroon enkele keren zodat je er de rest van je leven profijt van hebt. Als beloning mag je ook even met de pion door het hele huis rennen net zoals poes dat dan doet.

Nu komt het diagram met de c-pion. Dat kan zwart remise houden en wel door het spelen op pat. Fijn als je zwart hebt, balen als je wit hebt.

Ook de randpion zorgt voor een patsituatie.
Author: Ton Montforts

Hoewel reeds lang met pensioen kun je me elke dag van de week op elk tijdstip tegen komen te midden van een groep schakende kinderen. Van mij mogen ze de week oprekken met een achtste dag, ik zou er meteen gebruik van maken.