En toen kwamen we in Gruitrode. Op naar het 14de Schaakweekend!

Categories: Nieuws,Nuttige links,Schaakweekend,SLim activiteiten

Je kan drie dagen in een regenton zitten, of drie dagen De Dikke van Dale lezen, maar als je drie dagen plezier wil, dan kan je maar beter meegaan op het 14de LIMBURGS SCHAAKWEEKEND!

Schakers hebben altijd een goed plan. Ons doel was voor één keer niet schaakmat. Nee, wij zochten een kampplaats in het groen. Voor het schaakweekend. Maar waar vind je groen? Jeroen stelde voor om naar Groenland te trekken, maar dat was toch kouder dan we hadden verwacht. Heidi vond de BOSporus een goed idee, maar daarvoor bleek ons budget ontoereikend. En dus stelde Luc voor: “als we nu eens Groenstraat intikken op onze GPS en kijken waar we uitkomen.” Een strak plan, en zo gezegd zo gedaan.

We kwamen in Houthalen en Mechelen, reden door Landgraaf (NL) en Heverlee, hielden halt in Borgerhout en Wetteren, maar een kampplaats was er nooit te bespeuren. En toen was het middag en kregen we honger. Dus zochten we de eerste de beste frituur in een Groenstraat. Bij frituur Patat in Oostakker stonden we helaas voor de gesloten deur. Gelukkig was er ook nog een frituur in de Groenstraat in Gruitrode. Wij dus daarheen, en na een berenhap met andalouse en een cervela van MORA, ontdekten we er onze ultieme droom: Kampplaats De Royer Brem. De Royer Brem is een volledige nieuwe kampplaats met een prachtige ligging. Aan de rand van een recreatiegebied van 3000ha met wandelwegen, speelbossen… De Royer Brem heeft een speeltuin en avonturenbos. En dus gaan we dit jaar daar op schaakweekend!

RoyerBrem1

RoyerBrem2

En we zullen er weer een toffe aangelegenheid van maken, met de gekende ingrediënten: schaakles op je eigen niveau, maar vooral veel actie: bosspel, pleinspel, zangstonde… en dat allemaal in een leuk thema.

Het weekend vindt plaats van vrijdag 6 tot en met zondag 8 mei 2016. Het begint vrijdag omstreeks 16u00 (het definitieve uur volgt nog) en eindigt zondag rond 17u00 na het afsluitende schaaktoernooi. Voor de kinderen die het toernooi aan zich laten voorbijgaan, eindigt het weekend reeds om 12u30.

Wij verwachten dat de deelnemers het volledige weekend aanwezig blijven
. Enkel het toernooi zondagnamiddag is vrijblijvend.
Het weekend is bestemd voor kinderen geboren tussen 01/01/2004 en 31/12/2009, die minstens de schaakspelregels kennen. Er is plaats voor 48 kinderen. De uiterste inschrijfdatum is 30 april, maar vol is vol (de datum van betaling telt).

Inschrijven doe je door 40 euro over te schrijven op rekeningnummer
BE72 9796 2299 3316 (ARSPBE22), met vermelding van de naam van het kind en de naam van de schaakclub, de SLim-afdeling of de school waar het kind schaakles volgt.

Verder vragen we een inschrijvingsfiche en medische fiche in te vullen. Deze fiches vind je hier.

Een week voor het weekend krijgen alle deelnemers per mail of per post een lijstje met het adres van de kampplaats, de wegbeschrijving, wanneer ze waar verwacht worden, wat ze moeten meenemen… Veldbed of luchtmatras zijn niet nodig.
Moesten er nog vragen zijn, dan kan u die vermelden op de inschrijvingsfiche, of u kan contact opnemen met de clubverantwoordelijke of met Jeroen Cillen (tel. 0478/45 35 20).
Wij hopen alvast dat ook uw kind meegaat om dit unieke schaakweekend mee te maken.

Met vriendelijke groeten,
de begeleidingsploeg

Het schaakweekend is een organisatie van Schaakacademie Limburg vzw
in samenwerking met vrijwilligers van diverse Limburgse schaakverenigingen

Author: Jeroen Cillen

Jeroen is lesgever in Hasselt en Houthalen-Oost, en hoewel hij niet kan zwemmen is hij ook de drijvende kracht achter het schaakweekend.