SCHAAKWEEKEND 2017: van donderdag 25 tot zaterdag 27 mei

Categories: Nieuws,Nuttige links,Schaakweekend,SLim activiteiten

DSCN0106Een weekend start doorgaans op vrijdagavond, en dat was ook voor het Limburgs Schaakweekend 14 keer het geval. Het 15de schaakweekend schuiven we echter één dag naar voor: we starten op O.L.H-Hemelvaart, donderdag 25 mei, om 16u. Op die manier kunnen we zaterdag eindigen, zodat de kinderen op zondag kunnen bekomen van de leuke driedaagse.

Het schaakweekend is immers drie dagen plezier: crossen door de bossen, springen in het veld, samen zingen of op tocht… Verder is er twee keer een schaakles van een uur. En voor je het weet is het zaterdagmiddag, en start het schaaktoernooi.

PRAKTISCH

Het weekend vindt plaats van donderdag 25 tot en met zaterdag 27 mei 2016. De kampplaats is net als vorig jaar in Gruitrode, maar het is een andere kampplaats. Dit jaar zijn we immers te gast in kamphuis PEXHOF.

Het begint donderdag omstreeks 16u00 (het definitieve uur volgt nog) en eindigt zaterdag rond 17u00 na het afsluitende schaaktoernooi. Voor de kinderen die het toernooi aan zich laten voorbijgaan, eindigt het weekend reeds om 12u30. Wij verwachten dat de deelnemers het volledige weekend aanwezig blijven. Enkel het toernooi zaterdagnamiddag is vrijblijvend.

Het weekend is bestemd voor kinderen geboren tussen 01/01/2005 en 31/12/2010, die minstens de schaakspelregels kennen. Er is plaats voor 48 kinderen. De uiterste inschrijfdatum is 20 mei, maar vol is vol (de datum van betaling telt).

Inschrijven doe je door 40 euro over te schrijven op rekeningnummer BE72 9796 2299 3316 (ARSPBE22), met vermelding van de naam van het kind en de naam van de schaakclub, de SLim-afdeling of de school waar het kind schaakles volgt.

Verder vragen we een inschrijvingsfiche en medische fiche in te vullen. Dit kan online op www.schaakacademielimburg.be. De fiches zijn tevens beschikbaar bij de schaaklesgevers.

Een week voor het weekend krijgen alle deelnemers per mail of per post een lijstje met het adres van de kampplaats, de wegbeschrijving, wanneer ze waar verwacht worden, wat ze moeten meenemen… Veldbed of luchtmatras zijn niet nodig.

Moesten er nog vragen zijn, dan kan u die vermelden op de inschrijvingsfiche, of u kan contact opnemen met Jeroen Cillen (tel. 0478/45 35 20).

Wij hopen alvast dat ook uw kind meegaat om dit unieke schaakweekend mee te maken.

Author: Jeroen Cillen

Jeroen is lesgever in Hasselt en Houthalen-Oost, en hoewel hij niet kan zwemmen is hij ook de drijvende kracht achter het schaakweekend.