Schaakweekend 2018: van 10 tot 12 mei in Zelem (Halen)

Categories: Nieuws,Nuttige links,Schaakweekend,SLim activiteiten,Website

Vijftien jaar geleden maakte schaakminnend Limburg kennis met een nieuw evenement: het schaakweekend. Inmiddels staat editie 16 er aan te komen. Wat is het schaakweekend? Wel, dat is drie dagen speel- en schaakplezier, bestemd voor kinderen geboren tussen 1/1/2006 en 31/12/2011, die minstens de regels van het schaakspel kennen.

Het “weekend” vindt plaats van donderdag 10 mei tot en met zaterdag 12 mei in Zelem (Halen). Je hoeft die dagen dus niet naar school, al was het maar omdat 10 mei een feestdag is, en 11 mei maken bijna alle scholen de brug.

De kampplaats waar we verblijven heet de Wiekslag. Het is trouwens al de derde maal dat we daar halt houden.

Het weekend begint donderdag om 16u00 en eindigt zaterdag rond 17u00 na het afsluitende schaaktoernooi. Voor de kinderen die het toernooi aan zich laten voorbijgaan, eindigt het weekend reeds zaterdag om 12u30. Wij verwachten dat de deelnemers het volledige weekend aanwezig blijven. Enkel het toernooi zaterdagnamiddag is vrijblijvend.

Er is plaats voor 48 kinderen. De uiterste inschrijfdatum is 30 april, maar vol is vol (de datum van betaling telt).

Inschrijven doe je door 40 euro over te schrijven op rekeningnummer BE72 9796 2299 3316 (ARSPBE22), met vermelding van de naam van het kind en de naam van de schaakclub (of SLim-afdeling of school) waar het kind schaakles volgt.

Verder vragen we een inschrijvingsfiche en medische fiche in te vullen. Dit kan online op www.schaakacademielimburg.be. De fiches zijn tevens beschikbaar bij de schaaklesgevers. 

Een week voor het weekend krijgen alle deelnemers per mail of per post een lijstje met het adres van de kampplaats, de wegbeschrijving, wanneer ze waar verwacht worden, wat ze moeten meenemen… Veldbed of luchtmatras zijn niet nodig.

Moesten er nog vragen zijn, dan kan u die vermelden op de inschrijvingsfiche, of u kan contact opnemen met de clubverantwoordelijke of met Jeroen Cillen (tel. 0478/45 35 20).

Author: Jeroen Cillen

Jeroen is lesgever in Hasselt en Houthalen-Oost, en hoewel hij niet kan zwemmen is hij ook de drijvende kracht achter het schaakweekend.